Business

Kunnen infraroodpanelen worden gebruikt in ruimtes met hoge plafonds?

worden gebruikt in ruimtes met hoge plafonds

Veel mensen die overwegen om over te stappen van traditionele gasverwarming naar een alternatief voor schone energie, zoals infraroodpanelen, zijn bang dat de technologie moeite zal hebben om te presteren in een ruimte met een hoog plafond. Wij kunnen u geruststellen dat dit niet het geval is en dat er voldoende mogelijkheden zijn om gebruik te maken van deze efficiënte, milieuvriendelijke verwarmingstechnologie.

Infraroodpanelen (IR) zenden veel infraroodstralen uit, die door de kamer weerkaatsen en de objecten en mensen daarin verwarmen. Het is dezelfde soort warmte die je van de zon krijgt en hetzelfde als wat je lichaam van nature produceert om een warme temperatuur te behouden, maar dan zonder de UV-stralen waarmee de zon ons bestraalt! Bovendien zijn infraroodstralen zacht voor de lucht, wat betekent dat ze de lucht niet uitdrogen of verbranden, waardoor er een mooie en gezonde luchtvochtigheid overblijft.

infraroodpanelen

Onze infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende varianten. Metaal witte infraroodpanelen passen naadloos in ieder interieur. Maar wij hebben ook spiegel infraroodpanelen en infrarood verwarming aan de wand als een schilderij met een zelf gekozen afbeelding of in een kleur.

Ter vergelijking: conventionele luchtverwarmingssystemen hebben de neiging lucht aan te zuigen en warme en koude plekken in een kamer te creëren. Dit kan ongemakkelijk zijn om mee te leven, vooral voor mensen met een allergie, omdat het stof opwekt dat vervolgens in de longen circuleert wanneer het wordt ingeademd.

Kunnen infraroodpanelen worden gebruikt in ruimtes met hoge plafonds?

Met infraroodpanelen is er echter geen behoefte aan tocht of luchtbeweging, omdat ze zijn ontworpen om het meubilair, de vloeren en de mensen in de kamer rechtstreeks te verwarmen. Dit maakt ze perfect voor ruimtes met hoge plafonds die moeilijk te bereiken zijn met een aan de muur gemonteerde verwarming.

Aan het plafond gemonteerde infraroodpanelen zijn ook ideaal voor ruimtes met veel obstakels, zoals alkoofmuren of grootse kunstvoorwerpen, waardoor aan de muur gemonteerde IR-systemen hun volledige verwarmingspotentieel niet kunnen bereiken. Dit komt omdat IR-golven alleen dingen verwarmen die ze kunnen zien, zodat ze moeite zullen hebben om effectief te zijn als ze worden geblokkeerd. Daarom is aan het plafond gemonteerde IR-verwarming voor de meeste kamers de beste optie.

Iets anders om in gedachten te houden is dat infraroodverwarming veel milieuvriendelijker is dan gas, omdat deze op elektriciteit werkt in plaats van op fossiele brandstoffen. Dit is belangrijk omdat het een stap verwijderd is van de CO2-uitstoot, wat een van de grootste zorgen is voor huiseigenaren die willen overstappen op schone energie. Gelukkig helpt de Britse regering deze stap aan te moedigen door groenestroomtarieven aan te bieden en zonnepanelen op de daken van huizen te installeren.

Infraroodpanelen zijn ook verkrijgbaar in een breed scala aan verschillende afwerkingen, waaronder spiegel- en bedrukte versies. Met deze laatste kunt u de kachel omtoveren tot een prachtig onderdeel van uw interieur, omdat u ze kunt voorzien van een keuze uit op maat gemaakte afbeeldingen. Dit is een geweldige manier om wat persoonlijkheid en stijl aan je huis toe te voegen, terwijl je ervoor zorgt dat de verwarming nog steeds perfect efficiënt werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *